Is je website veilig?

Een SSL-certificaat zorgt voor een versleutelde verbinding en is belangrijk voor de veiligheid van je website. Wij bieden verschillende SSL-certificaten aan. Lees de meestgestelde vragen over SSL.

Wat is een groen slotje?

Met een SSL-certificaat krijg je een groen slotje bovenin de browser naast de URL. Het slotje staat voor een beveiligde website.
Italian Trulli

Heb ik een SSL-certificaat nodig?

Ja, de kans is groot dat ook jouw website een SSL-certificaat nodig heeft. In veel gevallen is een SSL-certificaat verplicht. Sinds de nieuwe privacywet de AVG, is het verplicht voor websites die persoonsgegevens verwerken om een SSL-certificaat te hebben op de website. Heb jij bijvoorbeeld een contactformulier op de website, dan is een SSL-certificaat ook voor jouw website verplicht. Sinds juli 2018 toont Google Chrome alle websites zonder certificaat als onveilig.

Waarom is een SSL-certificaat belangrijk?

Er zijn veel verschillende redenen waarom een SSL-certificaat belangrijk is. Beveiliging van data is natuurlijk de belangrijkste reden, maar het is ook goed voor de positie in Google. Als je werkt met contactformulieren of op andere manieren persoonsgegevens verwerkt, is het zelfs verplicht.


Hoe controleer ik een SSL-certificaat?

Je kunt zelf bekijken wat er in een SSL-certificaat staat door op het slotje bovenin je browser te klikken. Ook bestaan er verschillende SSL-checkers zoals de checker van SSLCheck.

Wat is TLS?

TLS staat voor Transport Layer Security. Met TLS wordt hetzelfde bedoeld als SSL. TLS is een veiligere en nieuwere versie van SSL. Tegenwoordig wordt TLS standaard gebruikt, alleen gebruiken we de term SSL nog omdat dit de meest gebruikte en bekende term is.

Wil je nu je website laten beveiligen?
Bel direct 06 830 232 06
of stuur een mail naar info@kunstidee.nl